+40 726.135.952
consulting@hartconsulting.eu

Managerii si managementul talentelor

Postat de la 04 Feb, 2014 in categoria Dezvoltare, Selectie
potential

Pepiniera de talente este gestionata prin intermediul diverselor procese de HR pentru a asigura nevoile organizatiei. Din aceasta pepiniera, aflata intr-o continua transformare, deriva mutarea angajatilor in diferite functii si roluri pentru a-i dezvolta si a asigura continuitatea business-ului. Din aceasta perspectiva, managementul talentelor este un proces care are menirea de a descoperi angajatii cu potential ridicat pentru a-i pregati din timp sa asigure succesiunea. Ideal, procesul incepe din faza de selectie, iar implicarea managerilor de departamente in acest proces este una esentiala. Statisticile arata ca organizatiile conduse de manageri competenti au de trei ori mai multe sanse de a-si pastra angajatii cu potential ridicat.

Deoarece nu exista inca un set de bune practici pentru identificarea angajatilor cu potential ridicat, procesele curente desfasurate in organizatii produc rezultate mixte, sunt afectate de prejudecati si influentate de evaluari anterioare. Chiar daca o organizatie identifica candidatii potriviti, studii recente arata ca 25% dintre angajatii cu potential ridicat nu dezvolta loialitate si angajament fata de organizatie si intentioneaza sa paraseasca compania.

Managerii de departamente pot imbunatati performantele actuale si-si pot asigura un avantaj competitiv prin identificarea inca din faza de selectie a persoanelor cu potential ridicat. Ei pot solicita colegilor din departamentele de HR evaluari de personalitate validate stiintific pentru persoanele aflate pe lista scurta. In cazul persoanelor considerate ca avand potential ridicat, cercetatorii de la Hogan Assessments recomanda verificarea urmatoarele caracteristici:

  1. In ce masura are carisma  –  sunt persoane care deschid usor relatii, sunt agile in privinta lucrului cu profile umane diferite, au simt psihologic, reactioneaza cu calm in situatii de presiune, sunt echilibrate, au abilitati de a prezenta bine in fata unei audiente, atrag usor atentia asupra a ceea ce au de spus, stiu sa creeze in jurul lor un mediu placut.
  2. In ce masura are talent – sunt persoane curioase, deschise catre abordari neconventionale asupra problemelor cu care se confrunta,  au vedere de ansamblu, invata rapid, sunt creative si nu se multumesc cu status quo.
  3. In ce masura este productiva – aceste persoane sunt atente la cum echilibreaza atentia la detalii, organizarea cu flexibilitatea si viteza de reactie, aspectele micro cu cele macro. Sunt persoane care doresc sa faca o diferenta, sa atinga obiective inalte, fiind atente la investitia de timp si bani si la ROI.
  4. In ce masura are aptitudini de lider – aceste persoane sunt reziliente, stabile in presiune, calme, sigure pe sine, orientate catre obiective si rezultate, au capacitatea de a lua initiativa si de a ii conduce pe ceilalti chiar si atunci cand nu ocupa un rol formal managerial, pot influenta, stiu sa relationeze bine cu ceilalti si sa se faca auzite.

Odata selectate persoanele cu potential ridicat, exista doi indicatori care trebuie urmariti de catre managerii lor: angajamentul fata de organizatie si implicarea in munca. Nivelul ridicat de angajament inseamna ca exista o probabilitatea mai mare ca persoanele talentate sa ramana in organizatie, iar implicarea in munca inseamna ca exista o probabilitate mai mare ca acei oameni sa fie energici, multumiti, satisfacuti de job-ul lor si implicit mai productivi.

Lasa un comentariu

Comentariu:
(all fields required)

  • Consultantul tau 
  • Prof. Dr. Robert Hogan – The truth about leadership

     

  • Prof. Dr. Robert Hogan – Personality and the Fate of Organizations

     

  • Robert Hogan on the Importance of Humility in Leaders

     

  • The Incident — How Do You Derail?

  • Prof. Dr. Robert Hogan on Personality Psychology, the Bright Side, and the Dark Side

     

     

  • Stereotipuri si perceptii sociale


  • Leadership masculin vs. feminin

  • Tu socializezi cu Hart?

    Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Sitemap
by Craft Interactive
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting