+40 726.135.952
consulting@hartconsulting.eu

Learning from Failure

Postat de la 28 Aug, 2024 in categoria Coaching

Nobody’s perfect. Everyone has failed at some point throughout life. But while many of us try to avoid failure, some of us learn from it instead. Learning from failure involves a willingness to take risks, reflect on performance, and change.

The Hogan Coaching Protocol

Postat de la 16 Aug, 2024 in categoria Coaching

What does it mean to coach the Hogan way? Effective Hogan coaching follows a specific protocol that is founded on principles of assessment-based coaching and a better definition of leadership. It helps leaders understand their reputations and modify their behavior for team effectiveness.

Recently on The Science of Personality, cohosts Ryne Sherman, PhD, and Blake Loepp spoke with Trish Kellett, MBA, director of the Hogan Coaching Network, and Jackie Sahm, MS, vice president of integrated solutions at Hogan Assessments. Trish and Jackie are the authors of Coaching the Hogan Way, which introduces the Hogan coaching protocol.

Why Assessment-Based Coaching Is Far Superior

Postat de la 16 Aug, 2023 in categoria Coaching

Assessment-based coaching is transformative, far superior to traditional coaching because it is grounded in objective data essential to the coach and the participant.

Recently on Hogan Assessments’ The Science of Personality podcast, cohosts Ryne Sherman, PhD, and Blake Loepp spoke with four-time guest Jackie Sahm, MS, Hogan’s director of product development, about why assessment-based coaching is better than any other kind.

Leadership si Coaching: Impactul personalitatii

Postat de la 08 Feb, 2019 in categoria Coaching

Coaching-ul, ca si instrument de dezvoltare a liderilor, a capatat o amploare tot mai mare, piata globala de leadership development si coaching fiind estimata la peste 2 miliarde de dolari anual.

Desi aceasta piata este in continua crestere an de an, factorii care determina impactul sedintelor de coaching asupra dezvoltarii liderilor raman ne-examinati. Astfel, doar o treime din sedintele de coaching efectuate la nivel global sunt evaluate in mod sistematic pentru a determina ce le asigura succesul sau esecul.

Schimbare, invatare si dezvatare

Postat de la 03 Jun, 2014 in categoria Coaching
schimbare

Cati oameni cunoasteti care s-au schimbat intr-adevar, care au dus pana la capat un proces de schimbare? Eu stiu cativa, insa nu foarte multi. Schimbarea presupune un proces de invatare si dezvatare (explic in cele ce urmeaza acest termen, mai putin folosit zi de zi) pe care cei mai multi dintre noi nu sunt deschisi sa il parcurga pentru ca nu i-au inteles esenta.

Principalul impediment este dat de asteptarile nerealiste cu care se pleaca la drum, mai ales in ceea ce priveste procesele de schimbare dificile ce presupun intrarea pe un teren necunoscut, despre care nu stim mare lucru. Din experienta cu clientii mei, am observat ca tendinta oamenilor este sa doreasca ca procesul de schimbare sa se termine imediat, pocnind din degete, fara efort si daca se poate fara investitie de timp, adica „acum”. Din pacate, in realitatea in care traim, foarte rar se intampla minuni de genul acesta.

300

Demotivarea este unul dintre factorii cei mai nocivi pentru o organizatie sau pentru o persoana care doreste sa isi atinga obiectivele.
In practica de coaching alaturi de clientii mei am observat cateva cauze care explica demotivarea si implicit productivitatea scazuta cu care se asociaza. Uneori demotivarea, lipsa de energia pe care clientii o simt cand e momentul sa lucreze la un proiect e un semn ca se indeparteaza de drumul lor, ca investesc intr-o zona care pe termen lung nu ii va ajuta sa creasca si sa invete. Odata clarificat acest aspect, pentru acestia incepe o noua etapa, una de descoperire, in care renuntarea la comportamente familiare si asumarea de riscuri face parte din peisaj. Claritatea dobandita, faptul ca au descoperit intr-adevar ce vor sa faca, le readuce motivatia si ii inarmeaza cu energie pentru a face eforturile necesare atingerii obiectivelor.

Schimbarea doare, dar rezultatele merita

Postat de la 28 Feb, 2014 in categoria Coaching
schimbarea_doare

Multi dintre cei care apeleaza la coaching vor sa schimbe ceva din felul lor de a fi, un ceva care ii impiedica sa fie asa cum isi doresc sau sa obtina altceva decat au in prezent…

Faptul ca apeleaza la un coach e un semn ca sunt intr-adevar hotarati sa se schimbe… Sa te schimbi, nu e lucru usor… Pe majoritatea dintre noi, chiar daca putini sunt cei care recunosc, schimbarea ne sperie teribil si pana nu ne ajunge cutitul la os, alegem sa traim in aceleasi rutine… Ne doare ca respectivele rutine nu ne mai aduc satisfactiile de care avem nevoie sau rezultatele pe care le asteptam, dar ne doare si mai tare frica de nou. Si in cazul celor mai multor persoane, pana durerea nu devine atroce sau nu apar evenimente exterioare pe care nu le pot controla si care ii obliga sa se schimbe, fuga de schimbare e constanta.

Cine are cel mai mare scor EQ?

Postat de la 04 Feb, 2014 in categoria Coaching, Personalitate
InfograficEQ

Inteligenta emotionala (EQ), capacitatea de a identifica si de a gestiona emotiile proprii si pe ale celorlalti, determina succesul la nivel organizational, dar si in aproape orice loc de munca. Persoanele care nu dispun de capacitatea de a construi relatii eficiente sunt predispuse la esec, indiferent de cat de inteligente sau de talentate sunt. Iata cateva date foarte interesante in ultimul INFOGRAFIC de la Hogan Assessments.

Cafea cu aroma de dezvoltare

Postat de la 15 Nov, 2013 in categoria Coaching
aroma

Stiu ca toti ne confruntam in ziua de azi cu o acuta criza de timp. Nu as vrea sa va mai incarc si eu, insa v-as reaminti ca dezvoltarea personala ar trebui sa ramana un obiectiv zilnic. La cat de dinamice sunt toate in jur, este singura garantie ca vom ramane competitivi. Citim tone de materiale in fiecare zi, de la informatii din publicatiile de business, la rapoarte de tot felul. Dar cate dintre aceste materiale sunt menite sa aduca ceva in plus la bagajul real de informatii, cunostinte sau abilitati personale, pe care sa ni le insusim si sa le folosim chiar din urmatorul moment? Cate dintre ele sunt facute exact pentru noi, pentru nevoile de dezvoltare personale? Prea putine, aproape niciunul. Si atunci cu ce ne-am ales? Am hranit doar o rutina zilnica? Nu ne-am imbogatit cu nimic, nu am crescut, am existat si atat. Personal, am un motto care spune asa: “sa faci ceva valoros in fiecare zi”, indiferent ca este pentru tine, pentru companie, pentru colegi sau prieteni, pentru familie sau necunoscuti. E adevarat ca trebuie sa fii consecvent si sa tragi de tine cand “lenea sociala” se instaleaza. Pentru ca negresit apare si ea.

  • Consultantul tau 
  • Prof. Dr. Robert Hogan – The truth about leadership

     

  • Prof. Dr. Robert Hogan – Personality and the Fate of Organizations

     

  • Robert Hogan on the Importance of Humility in Leaders

     

  • The Incident — How Do You Derail?

  • Prof. Dr. Robert Hogan on Personality Psychology, the Bright Side, and the Dark Side

     

     

  • Stereotipuri si perceptii sociale


  • Leadership masculin vs. feminin

  • Tu socializezi cu Hart?

    Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting
© 2012 Hart Consulting. Termeni si conditii | Sitemap
by Craft Interactive
Tu socializezi cu Hart?
Facebook Hart Consulting Twitter Hart Consulting LinkedIn Hart Consulting YouTube Hart Consulting