Faptul ca abordarea clasica nu mai functioneaza in programele de dezvoltare este deja o stire veche. S-au scris articole, s-au facut studii si interviuri nenumarate despre limitarile instruirii in clasa ca unic instrument de dezvoltare a angajatilor, insa, in continuare, bugete substantiale se aloca pe zona de transfer de cunostinte, de abilitati, fara a clarifica daca acestea sunt si cele care au impact direct in performanta.
In mod evident ca atunci cand vorbim despre competente tehnice, profesionale, trainingul ramane in continuare o metoda foarte eficienta de invatare.
Problema se pune atunci cand vorbim despre invatarea de noi comportamente sau competente soft.
Problema si mai mare se pune atunci cand vorbim de populatia manageriala, care a fost expusa deja probabil la training si si-a pierdut entuziasmul de a mai “iesi din productie” pentru doua zile ca sa asculte teorii despre cum sa dai feedback constructiv angajatilor din subordine, aceasta in conditiile in care e-mailurile curg in continuare, clientii suna si top managementul iti cere rezultate.
Cele mai multe feedback-uri pe care le-am auzit in ultima vreme de la manageri care au participat la programe de training, se inscriu in urmatoarele categorii:
- Trainerul a fost foarte haios/carismatic/vioi/entuziast vs. Nu mi-a placut de trainer
- Continutul a fost foarte bun, materialele foarte frumoase, insa nu prea se aplica la noi (la noi insemnand: Romania; Compania X; Departamentul Y)
- Am aflat niste chestii interesante, insa, sub presiunea business-ului de zi cu zi, nu am cum sa le aplic
- Interesant program, insa nu eu trebuie sa ma schimb, ci altii…
Am pune chiar prinsoare pe o cafea si o inghetata *** ca cele de mai sus suna familiar, macar intr-un anumit procent.
Organizatiile se asteapta ca un continut bun al unui program de dezvoltare sa produca rezultate bune in business. De cele mai multe ori, insa, acest lucru nu este atat de simplu in practica. Psihologia umana este mult mai complexa si este nevoie de mai mult decat doar de training pentru a produce rezultate si schimbari sustenabile.
Noi credem intr-o abordare stiintifica a procesului de dezvoltare, folosind instrumente premium pentru a obtine impact pozitiv. Credem ca punctul de plecare in orice proces de dezvoltare este sa identifici corect si precis ceea ce este important sa dezvolti si sa ridici nivelul de auto-constientizare in randul celor ce vor intra in program.
Noi ajutam organizatiile sa prioritizeze competentele care determina performanta in organizatie si care trebuie dezvoltate in randul managerilor si al HIPOs. Noi ajutam oamenii sa isi inteleaga reputatia, sa vrea sa faca schimbarea si sa stabileasca un plan coerent de dezvoltare a comportamentelor care trebuie pastrate, accelerate, stopate, dezvoltate pentru a obtine succesul pe care si-l doresc.
Va invitam sa descarcati catalogul pe 2015 si va stam cu placere la dispozitie pentru o intalnire in care sa intelegem nevoile organizatiei pe care o reprezentati.
**** Cafeaua si inghetata vi le oferim cu drag in noul nostru sediu din Bd. Marasti nr 2A.
Ne simtim bine si mai creativi in noua noastra casa si va asteptam sa ne calcati pragul (nu numai pe cei care castiga pariul de mai sus